Het is inmiddels al erg lekker weer. Misschien heb je al een leuk jurkje, rokje, of mouwloos shirt gedragen. Dan heb je van tevoren vast even nagedacht over je lichaamsbeharing. Toch maar even snel de badkamer ingedoken en met het scheermes of epi-lady in de weer geweest. Voor altijd van je haargroei af zijn is natuurlijk heel erg fijn. Maar laserontharing, kan dat wel vlak voor de zomer? en hoeveel behandelingen zijn er eigenlijk nodig? Antwoord op deze vragen en meer zie je hier. 

Wat is laserontharing?
Laserontharing is een methode waarbij de haarzakjes door middel van een laser worden bewerkt. Hierdoor kan er geen nieuw haartje uit het haarzakje groeien. In de praktijk wordt gewerkt met een diodelaser. De behandelmethode door middel van diode laser is geschikt voor alle huidtypen, van een hele lichte huid tot een donkere huid. Het laserapparaat is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van ongewenst haargroei. De laser produceert een krachtige en zeer geconcentreerde laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Omdat een haar in de juiste groeifase moet zitten om effectief te kunnen verwijderen, zijn er meerder behandelingen nodig. Biologisch gezien is er elke keer dat je de praktijk bezoekt circa 15 % van de haren in de actieve groeifase. Deze haren zitten diep in het haarzakje en zorgen ervoor dat het haarzakje effectief uitgeschakeld wordt door het laserlicht. Om deze reden zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig om 80-90% van de haargroei te verminderen. Als haargroei continu gestimuleerd wordt door hormonen, medicatie of andere interne factoren, kan het aantal behandelingen hoger liggen. De behandeling vinden elke 6 tot 8 weken zullen plaatsvinden.

Geschikt voor laserontharing?
Laserontharing is geschikt voor alle huidtypen. Wel is het belangrijk dat je haartjes donker zijn en dus voldoende pigment bevatten. Blonde, grijze en rossige haren zijn niet geschikt voor laserontharing. Daarnaast is het belangrijk dat het behandelgebied niet recent gebruind is door de zon.

Kun je in de zomer wel laseren?
Als je in de zomer volledig verlost wil zijn van storende haargroei, dan kan je het beste in het najaar daarvóór starten met laserontharing. Je hebt namelijk een aantal behandelingen nodig, die elke 6 tot 8 weken plaatsvinden. Er gaat dus best wat tijd overheen. Maar in september ligt de focus weer op school en werk en bedekken we onze huiden weer met kleding. Pas de zomer erop wordt je weer herinnerd aan de haren, stoppels, ingegroeide haren en scheerirritatie. Daarom komt de hulpvraag voor laserontharing juist in deze tijd veel voor.
Het verschilt ook per persoon of je in de zomer kan laseren. Je moet jezelf afvragen of je erg vind dat het behandelgebied deze zomer niet bruin gaat kleuren. Hoef je niet persé bruin te worden bij bijvoorbeeld je bikinilijn of oksels. Dan zou je kunnen laseren. Ik adviseer wel om het huidgebied op zonnige dagen in te smeren met antizonnebrandcrème of af te dekken met kleding of een handdoek.

Kan laserontharen voor mijn vakantie?
Ja dat is zeker mogelijk. Je kan 1 tot 2 weken voordat je op vakantie gaat nog behandeld worden met de laser, want de huid is snel gekalmeerd na de laserbehandeling. Een voordeel is dat de haartjes dan precies uitvallen aan het begin van je vakantie. Dus heb je er lekker weinig omkijken naar! Ongeveer een maand na je vakantie mag je weer behandeld worden. Mits je dus toch te bruin geworden bent in desbetreffende gebied.

Mag ik scheren als ik aan laserontharing ben begonnen?
Ja, dat mag! Maar omdat de haartjes twee tot drie weken na de behandeling uitvallen, is scheren misschien niet eens nodig. Scheren kan trouwens haargroei niet verergeren, dat is een fabeltje. Harsen en epileren mogen helemaal niet meer als je eenmaal aan laserontharing bent begonnen. Deze methoden verwijderen ook de haarwortels en als deze niet meer aanwezig zijn, kunnen ze ook niet met laserlicht vernietigd worden.

Meer informatie en contact
Je kunt altijd contact opnemen of een vrijblijvend consult inplannen voor meer informatie over laserontharing of voor andere vragen.