Elektrisch epileren
Elektrische epilatie is een effectieve methode om ongewenste haargroei permanent te verwijderen. In tegenstelling tot een laserbehandeling is elektrisch epileren geschikt voor alle soorten haren dus ook witte, grijze, rossige en blonde haren.  Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen.

De behandeling
Tijdens de behandeling wordt er een dun steriel naaldje langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Vervolgens wordt er kort stroom gegeven. Door de stroom wordt het haarzakje vernietigd. Wanneer het haarzakje vernietigd is, krijgt deze geen voeding meer en kan dus geen nieuwe haar meer aanmaken. De behandeling kan een warm gevoel in de huid geven, echter is de behandeling goed te verdragen. Na de behandeling kan de huid er rood uitzien en licht gezwollen zijn op de plaatsen waar de haartjes zijn verwijderd.

De behandelduur is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de groeifase waarin de haar zich bevindt. Na iedere behandeling komen er minder haren terug. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn. Gemiddeld wordt er eens in de 3 √° 6 weken behandeld.

Vergoeding
Elektrisch epileren wordt veelal geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om te bepalen of u in aanmerking komt voor een vergoeding, kunt u uw zorgverzekeraar vragen naar de polisvoorwaarden.

Zie meer over de tarieven
Tarieven