Over mij

Mijn naam is Stephanie Godeschalk.
Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialist ben ik gefascineerd geraakt door de huid. Ik zag al snel in dat de huid een weerspiegeling van ons lichaam en gezondheid is en hier wilde ik meer over leren. Daarom heb ik destijds besloten om de HBO opleiding huidtherapie aan de Hogeschool in Utrecht te gaan volgen. Mijn enthousiasme voor het vak heeft mij besloten om zelfstandig te gaan beginnen.

In de praktijk wordt een breed spectrum aan huidtherapeutische behandelingen aangeboden. Maar wat doet een huidtherapeut nou precies? De huidtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van een zieke en/of beschadigde huid. Het doel van de behandelingen is het opheffen, verminderen of voorkomen van beperkingen als gevolg van een huidaandoening. Sommige behandelingen worden (voor een deel) vergoed via de zorgverzekering.

Ik werk veel samenwerken met andere disciplines en op verwijzing van huisartsen of andere artsen. Maar ook zonder verwijzing is iemand welkom bij de huidtherapeut. Ik vind het belangrijk dat meerdere disciplines nauw kunnen samen werken, de lijnen zo kort mogelijk te houden om zo optimale zorg te kunnen bieden aan de patiënten. Daarom heb ik destijds besloten om mij in Gezondheidscentrum het IJsselhuis te Wijhe te gaan vestigen.

Naast een oplossing bieden voor medische aandoeningen, hou ik mij ook bezig met problemen van cosmetische aard. Mensen voelen zich goed wanneer ze er goed uit zien en daarom is het niet vreemd om ongewenst haargroei of vaatjes in het gelaat aan de pakken. De diversiteit in het vak, maakt het vak juist zo leuk!